Postări populare

Afișări de pagină luna trecută

marți, 27 martie 2012

Burma, Breeze Guesthouse, Mawlamyine

Burma, Breeze Guesthouse, Mawlamyine by lelia22
Burma, Breeze Guesthouse, Mawlamyine, a photo by lelia22 on Flickr.
Asta e Breeze Guesthouse, ajunsa celebra , trecuta in Lonely Planet si in Guide de routard numai pentru ca aici lucreaza Mr. Anthony, cel mai celebru ghid din Mawlamyine.

Mr. Anthony , un ghid extraordinar din Mawlamyine

Burma ,Mawlamyine by lelia22
Burma ,Mawlamyine, a photo by lelia22 on Flickr.Mr Anthony lucreaza ca receptioner de noapte la Breeze Guesthouse, Mawlamyine.Toate ghidurile rasfoite de mine il lauda, descriindu-l ca pe un gentleman de moda veche, dar si ca pe un ghid eficient.E greu fara ghid in Mawlamyine.Orasul e mare, al treilea ca marime in Burma, transportul public greu de utilizat, taxiuri putine si scumpe.Asa ca acest om modest si blind, vorbind excelent engleza, gata oricind pentru o suma mica de bani sa plimbe turisti in insulele din jur , pentru ca strainii nu pot sta peste noapte pe insula, este o adevarata comoara.Doar de dragul lui am rabdat lipsa de confort de la Breeze Guesthouse, o pensiune oribila , in ciuda unui aspect exterior impecabil.
     O cladire coloniala veche, albastra, asezata pe malul riului, asta e  inconfortabila Breeze Guesthouse, unde intilnesti turisti francezi, germani, belgieni, rasfoind paginile ghidului "Lonely Planet" si intrebind de la intrare unde il pot gasi pe Mr.Anthony.Pentru 10$ pe zi ne-a dus pe mine si pe un turist german pe Ogre Island.Insula e interesanta prin modul de viata al localnicilor.Prin nu stiu ce miracol se gospodaresc fara interventia brutala a statului, au o productie de cauciuc si artizanat, suficienta sa finanteze scoli, spital si post de politie.Oamenii sunt saraci, dar primitori.Drumurile sunt catastrofale si pot fi parcurse numai cu trasuri sau cu un vechi Chevrolet care tine loc de autobuz.Te duci cu un ferryboat care la 3 P.M. se intoarce in oras, dupa aceasta ora e exclus sa ramii.Cit astepti ferryboatul  Mr.Anthony  ne arata o colectie de ilustrate primite de la turisti, poze facute cu turistii care au vizitat insula.
 Categoric, e cel mai bun ghid pe care l-am avut si daca citeste cineva , ii spun : mergeti la Mawlamyine, e un loc de vis.Stati unde vreti , dar cautati-l pe Mr. Anthony, va fi un ghid extraordinar, va va ajuta sa vedeti mai bine orasul decit ati face-o singuri.